Nyheter

Studenter får tips om framtiden i Handelskammarens podcast

By 9 april, 2020 april 29th, 2020 No Comments

Runt om i Sverige sitter tusentals elever som går sista året på gymnasiet och funderar på vad som händer efter studenten, och om dem ens får ta studenten som planerat. Tankarna snurrar för fullt kring alla missade fester och firanden men också kring jobb, ekonomi och om framtidsutsikterna. Dessa elever är vår framtid och därför är det allas ansvar att boosta dem med så mycket mod och hopp som möjligt.

– Vanligtvis går vårt jobb ut på att träffa mängder med företag, organisationer och skolungdomar både på högstadiet och gymnasiet. Vi inspirationsföreläser om arbetsmarknaden och vägen till jobben men när inte detta varit möjligt de senaste veckorna har jag och mina kollegor försökt tänka utanför boxen säger Felicia Pournasiri, Projektkoordinator på Handelskammaren Mittsverige.

Som en del av projektet Framtidsvalet som drivs i både Västernorrlands och Jämtlands län har vi på Handelskammaren Mittsverige skapat podcasten ”Vad är koden?”, som i första hand riktar sig till de elever som i år tar studenten, men som på grund av Coronautbrottet kanske sitter hemma och funderar på sin framtid. Vår förhoppning är att podcasten ska kunna ge eleverna stöttning och råd i denna speciella situation som vi alla befinner oss i.

– Vår förhoppning är att podcasten ska kunna ge eleverna stöttning och råd i denna speciella situation som vi alla befinner oss i. Podcasten riktar sig i första hand till 3:orna på gymnasiet och kommer beröra ämnen likt; Vad händer på arbetsmarknaden? , Hur kommer trycket vara på universiteten i höst? Och Hur ska man skaffa sig erfarenhet? Vi kommer lyfta olika frågor från eleverna själva samt ge tips och råd från våra kollegor som jobbar med kompetensförsörjning dagligen säger Julia Larsson, Projektkoordinator på Handelskammaren Mittsverige.

Podcasten “Vad är koden?”, som släpps i tre delar går att lyssna på gratis på streamingtjänsten podbean.

Lyssna på podcasten här!

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Olivia Åsberg, Kommunikationsansvarig, Handelskammaren Mittsverige
072-597 97 33
olivia@midchamber.se

Julia Larsson, Projektkoordinator, Handelskammaren Mittsverige
076 – 101 92 40
julia@midchamber.se

Felicia Pournasiri, Projektkoordinator, Handelskammaren Mittsverige
072 – 230 22 99
felicia@midchamber.se