Medlemskap

Tillsammans skapar vi ett kraftfullt näringsliv!

Vårt mål är en attraktiv region där människor vill leva, där företag vågar investera och politiker förbättrar villkoren tillsammans med invånarna. Som medlem i Handelskammaren Mittsverige är du med och formar ett kraftfullt näringsliv!

Bli medlem »
Vi erbjuder ett brett nätverk och ny kunskap som gör ditt företag konkurrenskraftigare!

Våra medlemmar är det viktigaste vi har och det som driver vår verksamhet framåt. På uppdrag av våra medlemsföretag agerar vi en samlad röst gentemot politiker, myndighet och offentlig sektor då vi aktivt driver frågor inom infrastruktur, internationell handel och kompetensförsörjning. Tillsammans gör vi skillnad och jobbar för en attraktiv region och ett kraftfullt näringsliv!

Vi arbetar med stort regionalt fokus och med frågor som måste belysas för att göra regionen till en attraktiv plats där människor och företag träffas, knyter kontakter och lär av varandra.

Tillsammans med våra medlemsföretag, representerade från olika branscher, besitter vi en stor kompetens och goda samarbetsmöjligheter. Som en del av Handelskammaren Mittsverige är ditt företag en del av ett brett nätverk som gemensamt påverkar näringspolitiken!

Medlemsförmåner

 1. Du är med och påverkar näringspolitiken
 2. Du får ökad konkurrenskraft genom ett bredare nätverk och ny kunskap
 3. Du visar samhällsengagemang
 4. Erbjuds ett förmånligt pris på våra evenemang, seminarier och utbildningar
 5. Rabatterat pris samt rådgivning kring handelsdokument
 6. Löpande omvärldsbevakning och rapporter

Månadens medlemsföretag: OSTP

"Handelskammaren underlättar vårt exportarbete och agerar en viktig röst för det lokala näringslivet"

OSTP koncernen är en av världens ledande tillverkare av svetsade rostfria processrör och rördelar med tillverkning i Sverige och Finland. OSTP koncernen har ca 500 anställda och ägs av Tubinoxia och Outokumpu. I Örnsköldsvik arbetar ca 160 personer med rördelsproduktion fördelat på två fabriker. Örnsköldsvik är en vital 100-åring som har en nyckelroll inom koncernen med marknadens bredaste produktsortiment inom rostfria rördelar för marknader som papper & massa, kärnkraft och medicin. 

– Reinert Svensson

Vad är det som är unikt med OSTP som skapar framgång?

– Att arbeta med att utveckla tekniken har alltid varit viktigt för oss men medarbetarna är det absolut viktigaste. Vår företagsanda bygger på våra medarbetares starka känsla för kamratskap, ansvarstagande och kvalitet i arbetet. Med den styrkan kommer vi att fortsätta förbättra kvalitén, finjustera processerna och bli mer effektiva. Våra slogans ”säkerheten först” och ”lita på kvalitet” talar för sig själva men att vi arbetar rätt över tid bekräftas av att vi helt utan jämförelse är Europas största producent av rostfria rördelar.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er? 

– Dels har vi nytta av den mer ”vardagliga” servicen i vårt exportarbete med ursprungsbevis etc. Samtidigt är Handelskammaren en viktig röst för det lokala näringslivet och kämpar för att förenkla den snåriga verklighet som tillverkande företag befinner sig i.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Att finna en lösning för att kunna flytta all produktion ut till enheten i Svedjeholmen!

Månadens medlemsföretag:
PwC

På bilden: Ulrika Öst, PwC

"Handels­kam­maren skapar möjlighet att tillsammans med andra partners mobilisera oss för att skapa ett förbättrat företagarklimat"

PwC Sverige är marknadsledande inom revision, skatte- och affärsrådgivning med 2 800 medarbetare och 34 kontor runt om i landet. Med erfarenhet och unik branschkunskap utvecklar vi värden för våra 45 000 kunder.

– Ulrika Öst.

Vad är det som är unikt med PwC som skapar framgång?

– Att vi har medarbetaren i fokus, genuint lyssnar på våra anställda och förändrar oss som arbetsgivare med samma beslutsamhet som vi förändrar vår affär. Det är fantastiskt roligt att jobba med dessa frågor på PwC där det finns ett stort intresse för Employer Branding. PwC har också fått utmärkelser för att vi har gjort oss kända på marknaden som ett bolag med långsiktigt och genuint fokus på just  Employer Branding.

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Vi får tillgång till ett stort och viktigt nätverk och kan tillsammans med Handelskammaren Mittsverige och deras andra partners tillsammans mobilisera oss för att skapa ett förbättrat företagarklimat i Jämtland.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg? 

– Personalen är viktigast för oss och att mobilisera för att behålla nyckelkompetens och rätt personer. Om våra medarbetare mår bra så mår våra kunder bra. Så kommer vi nå våra tillväxtmål.

Månadens medlemsföretag:
NORDTRUCK AB

"Ett medlemskap i Handelskammaren öppnar nya dörrar!"

Sedan starten år 1999 är Norrland vår hemmamarknad med huvudanläggning i Örnsköldsvik samt med verkstäder i Sundsvall, Kramfors, Östersund, Umeå, Luleå och Karlsborg. Sedan 1,5 år tillbaka ägs Nordtruck av Linde, en stor tysk koncern som är världsledande inom trucktillverkning och intralogistiklösningar. Den lokala förankringen finns dock kvar som tidigare.

– Patrik Hedberg

Vad är det som är unikt med Nordtruck som skapar framgång?

– Det som är och alltid har varit unikt med Nordtruck är vår breda och starka lokala förankring. Vår region sträcker sig hela vägen från Sundsvall till Kiruna. Tillsammans med vårt högkvalitativa produktprogram är det en stark framgångsfaktor!

På vilket sätt tror du att ert medlemskap i Handelskammaren Mittsverige kan hjälpa er?

– Jag tror att vårt medlemskap kan öppna nya dörrar genom Handelskammarens nätverk samt att det ligger i linje med vår policy att vara med och utveckla regionen inom olika områden på ett konstruktivt sätt.

Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg?

– Det viktigaste för oss just nu är att marknaden fortsätter att vara stark. Att pappers- och massabruk, sågverk samt stålindustrin har en fortsatt hög produktion och god lönsamhet eftersom det är ryggraden i vår verksamhet. Går dessa segment bra har också hamnarna hög beläggning och de är också viktiga kunder för oss där vi har stora åtaganden. Detta är en avgörande faktor för att vi ska kunna utveckla vår affär och ta nästa steg!

Antal medlemmar: 263

Total omsättning på våra medlemsföretag:
77 miljarder

Antal anställda hos medlemsföretagen: 16 700

Handelskammaren Mittsverige 2018

 • Exportdokument utfärdade: 4297
 • Nya medlemmar: 11
 • Antalet genomförda evenemang, utbildningar och seminarier: 46 st
 • Direkt antal deltagare i egna möten/seminarium: 1341 personer
 • Indirekta deltagare i konferens/seminarium där Handelskammaren varit medarrangör: 2659 personer